Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Büyükşehir Edip Uğur'un

Büyükşehir Edip Uğur

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğuru aday gösteren Başbakan Erdoğan Büyükşehiri kazanarak MHPden belediyeyi geri aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur`u aday gösteren Başbakan Erdoğan Büyükşehir`i kazanarak MHP`den belediyeyi geri aldı.
MHP 2. PARTİ OLDU
Balıkesir Belediye Başkanı MHP`li İsmail Ok Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında 2. oldu. 2009 yılında başkanlığa seçildikten sonra kendisinden önceki AKP`li belediyenin uygulamaya soktuğu `Asfalt katılım payı`nı kaldıran, vatandaşlara ödedikleri katılım paylarını su faturaları ve emlak vergilerinden mahsup ederek geri ödeyen Başkan Ok bu seçimlerde oylarını yüzde 30`a çıkarmayı başardı ancak Büyükşehir`i kazanamayarak 2. oldu.
CHP ŞOK YAŞADI
2009 seçimlerinde Balıkesir genelinde 8 ilçeyi elinde bulunduran Cumhuriyet Halk Partisi eski DYP Milletvekili Sami Sözat ile girdiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde hayal kırıklığı yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde kendisini favori gören CHP sonuçlar açıklanmaya başlandığı andan itibaren sıralamada MHP`nin de gerisine düşerek 3. sırada yer aldı ve büyük bir yenilgiye uğradı.           Kaynak : Yeni Haber


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false